Яйчени черупки

Притежаващи суперсили за отлично здраве и кости!
Яйчени черупки

Черупките от яйца притежават суперсили, които могат да ви избавят от редица неподозирани неразположения.

Всекидневната им употреба ще подобри в пъти проблемите ви с щитовидната жлеза, стомашните неразположения като язва и гастрит, освен това ще ви предпазят успешно от остеопороза, ще пречистят кръвта ви и като цяло ще укрепят имунитета на организма.

Съществуват редица доказателства, че липсата на калций в организма може да е причина за възникването на редица заболявания, сред които и неочакваната поява на странни алергии към хранителни продукти.


1607101Thinkstock/Guliver

Според учените яйчената черупка е с най-близък състав до този на костите и зъбите. Освен тома черупката на яйцето съдържа около 90% лесно усвоим от организма калций, което предотвратява развитието на остеопороза, помага при висок холестерол и кръвно налягане и освен това насърчава костния мозък да произвежда кръвни клетки.

Яйчената черупка е богата също така на желязо, мед, манган, алуминий, сяра, натрий, калий, силиций, манган, фосфор и хром. В тях има наличие  и на протеини и аминокиселини като изолевцин, лизин, цистеин, метоонин.

Съществуват редица доказателства, че ако включите яйчена черупка в бебешката храна може да се преодолее риска от рахит или анемия в детска възраст. Освен това са изключително подходящи за употреба от възрастни и бременни, които попадат в рисковата група за дефицит на калций.

От изключително значение е яйцата да бъдат домашни! В противен случай от черупките можете да погълнете огромно количество антибиотици и друг вид химикали.

Всекидневната употреба на стрити яйчени черупки, което трябва да е само 1 чаена лъжичка ще ви осигури необходимото количество от 400 милиграма калций. В този случай е важно да приемате и натурални източници на витамин D и магнезий.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април