6 натурални метода за смъкване на холестерола - I част

Лекувайте се с храна!
6 натурални метода за смъкване на холестерола - I част

Холестеролът, който също така е познат като холестерин е бяло мазно вещество, неразстворимо във вода.

През последните години повишеното му количество в кръвта се счита за рисков фактор за сърдечно-съдовите заболявания, но също така той играе важна роля като компонент от мембраните на клетките и е от съществено значение за структурата и функцията на клетките в организма.

Той е важен елемент в състава на някои важни хормони. За да циркулират в кръвта, чиято основна съставка е водата, холестеролът и триглицеридите трябва да бъдат транспортирани от белтъци, наречени апопротеини. Липопротеините са комбинация от липиди и апропротеини.

Липопротеините с ниска плътност, познати още като лош холестерол, транспортират холестерола към различните части на тялото, където се натрупва и отлага по съдовете. Именно това натрупване, води до запушване и евентуални сърдечно-съдови проблеми.

Липопротеините с висока плътност, познати още като добър холестерол спомагат за изчистването по естествен начин на лошия холестерол от организма. От изключително значение е двата вида холестерол да се намират в добър баланс, защото и двата играят важна роля в жизнените процеси на тялото.

Предлагам ви 6 натурални метода благодарение на които можете да намалите нивото на лошия холестерол в организма.

1633158Thinkstock/Guliver

1. Екстракт от чесън или лук

Съществуват редица проучвания в тази насока и дори по-голяма част от тях са категорични, че екстракт от чесън или лук действа изключително благотворно върху прочистването на кръвоносните съдове от лошия холестерол.

Съвсем наскоро ново изследване в областта предоставено на ендокринолозите доказва, че екстракт от лук понижава общия холестерол при плъхове с диабет и наред с това успешно намалява и кръвната захар.

Факт е, че народите чиято култура и традиции по отношение на храненето е богата на лук и чесън по-малко страдат от сърдечно-съдови заболявания.

2. Цейлонска канела

За цейлонската канела отдавна е известно, че се бори успешно с намаляването на кръвното налягане и кръвната захар, но същото така е отлично средство в борбата срещу лошия холестерол. Не пропускайте да опитате ефективната рецепта в: Премахнете холестерола и изчистете организма.

3. Червено вино

1632936Thinkstock/Guliver

Умерената консумация на червено вино, което означава по една чаша червено вино на ден няма да намали нивата на лошия холестерол директно, но ще го направи индиректно, тъй като ще увеличи значително нивата на добрия холестерол в кръвта.

Червеното вино действа буквално като четка на кръвоносните съдове и в същото време подобрява тяхната еластичност. И не случайно в страните, където има редовна консумация на червено вино, населението страда по-рядко от сърдечно-съдови заболявания.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май