Броколите са изключително 
  полезни за нашето здраве и са отлична добавка към 
  салата, ястия и гарнитури. Лично аз ги предпочитам приготвени на пара, а след това е изключително лесно да измислиш в коя любима рецепта да ги включиш.
  
  Обикновено за супа от броколи се сещам винаги когато е мрачно, неприятно и вали дъжд. Някак супата от броколи ми помага да стопля душата си и да се заредя с настроение. Всеки път я приготвям по
  един и същи начин, разликата е дали ще я хапвам във вегански вариант със препечено сусамено семе и чили или във вегетариански с лъжица кисело мляко и крутони или със суров сушен хляб с чили.
  
  Имайте предвид, че който и от вариантите да изберете - определено ще се влюбите трайно в тази супа. Най-добре е да опитате и двата варианта и после сами да изберете, кой повече ви харесва.
  
  Необходими продукти:
  
  
Thinkstock/Guliver
  500 грама 
  броколи
  2 моркова
  1 голям или 2 средни картофа
  1 глава кромид лук
  2 скилидки чесън
  сол на вкус
  черен пипер
  чубрица
  зехтин
  
  Пригответе 
  зеленчуците на пара или ги сварете за не повече от 5-6 минути. Снемете тенджерата от котлона и пасирайте зеленчуците. Добавете подправките и зехтин. В случай, че крем сумата ви е станала твърде
  гъста, можете да добавите малко топла вода. Сервирайте в купичка, като в първият вариант можете да поръсите супата с препечено на сух тиган сусамено семе, малко чубрица и чили, а в другият добавете
  1 супена лъжица кисело мляко. Изберете да си направите крутони във вкъщи с ръжен или хляб лимец с квас или заложете на 
  сушен хрупкав хляб.
                
                
                
                
                
			
				
				
				
				
                    
                    
                    

Добави коментар