Супа от броколи

За дъждовно време и тънка талия!
Супа от броколи

Броколите са изключително полезни за нашето здраве и са отлична добавка към салата, ястия и гарнитури. Лично аз ги предпочитам приготвени на пара, а след това е изключително лесно да измислиш в коя любима рецепта да ги включиш.

Обикновено за супа от броколи се сещам винаги когато е мрачно, неприятно и вали дъжд. Някак супата от броколи ми помага да стопля душата си и да се заредя с настроение. Всеки път я приготвям по един и същи начин, разликата е дали ще я хапвам във вегански вариант със препечено сусамено семе и чили или във вегетариански с лъжица кисело мляко и крутони или със суров сушен хляб с чили.

Имайте предвид, че който и от вариантите да изберете - определено ще се влюбите трайно в тази супа. Най-добре е да опитате и двата варианта и после сами да изберете, кой повече ви харесва.

Необходими продукти:

1580200Thinkstock/Guliver

500 грама броколи
2 моркова
1 голям или 2 средни картофа
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
сол на вкус
черен пипер
чубрица
зехтин

Пригответе зеленчуците на пара или ги сварете за не повече от 5-6 минути. Снемете тенджерата от котлона и пасирайте зеленчуците. Добавете подправките и зехтин. В случай, че крем сумата ви е станала твърде гъста, можете да добавите малко топла вода. Сервирайте в купичка, като в първият вариант можете да поръсите супата с препечено на сух тиган сусамено семе, малко чубрица и чили, а в другият добавете 1 супена лъжица кисело мляко. Изберете да си направите крутони във вкъщи с ръжен или хляб лимец с квас или заложете на сушен хрупкав хляб.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април