Тиквено смути

Тиквено смути

Най-важното

Тиквата е позната още от дълбока древност. Тя помага при заболявания на стомаха, проблеми с бъбреците и помага при сърдечно-съдови болести. Препоръчва се да се консумира варена или печена. Най-бързо се приготвя на пара. За целта просто настържете малка част от тиквата и я сложете за уреда за готвене на пара. Ако нямате такъв може да сложите настърганата тиква в гевгир с по-големи дупки. Напълнете 2-3 пръста вода, в тенджера и сложете гевгира вътре. Захлупете с капака и включете котлона на максимум. След 10-на минути тиквата ще е готова. Приготвена по този начин тя запазва полезните си качества. След като я намачкате, спокойно може да я използвате в смути. 

Съставки:1388475inm

- 1/2 чаша пюре от тиква

- 1 чаша бадемово мляко

- 1 с.л. соев протеин на прах

- канела

- мед

Рецептата за бадемово мляко, може да намерите тук. Всичко се смесва в блендера и се разбива за минута и половина. Медът се добавя на вкус. 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април