Витаминът, който има същия ефект като тренировката

Не се лишавайте от него!
Витаминът, който има същия ефект като тренировката

Физическото натоварване е изключително важно за запазването на доброто здраве, но също толкова важна е храната и хранителните добавки, които ни поддържат в отлична кондиция в натовареното ни ежедневие.

Шведският интернет сайт Må Bra публикува ново проучване, което разкрива, че витамин С  има същия ефект върху организма, както и физическото натоварване. Според учените всекидневните умерени дози от витамина могат да поддържат сърцето ви здраво като в същото време ще подобри и укрепи имунитета на организма ви.

Проучването от Университета на Колорадо в Боулдър показва, че хората с наднормено, заседнал начин на живот и лоша сърдечно-съдова система могат да имат здрави кръвоносни съдове или чрез всекидневно ходене пеша в рамките на 45-60 минути или като добавят витамин С.

1591248Thinkstock/Guliver

Изследователите разделили участниците в проучването на две групи като на първата група е възложено да ходят бързо от пет до седем пъти седмично, а на другата група да приемат хранителна добавка витамин С от 500 милиграма всеки ден.

След три месеца и двете групи са достигнали стойностите на здрави съдове и значително са намалили риска от високо кръвно налягане, инсулт и сърдечни пристъпи.

Учените стигнали до извода, че витамин С има същия ефект като лека кардио тренировка, ако се приема в малки количества, но всекидневно. Но допълват, че витамин С не трябва да се разглежда като добавка, която заменя напълно физическото натоварване, защото те са от огромно значение за запазване и поддържане на добро здраве. Но тази информация е от изключително значение за тези от вас, които са обездвижени поради контузии или други физически проблеми и не могат да тренират всекидневно.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април