5 сурови храни за по-красива кожа

Яжте, хубавейте и останете вечно млади!
5 сурови храни за по-красива кожа

Суровата храна е здраве, красота и дълголетие, особено ако знаете как да я съчетавате. Предлагам ви комбинация от 5 сурови храни, които значително ще подобрят състоянието на кожата ви.

1. Кейл (кале) и спанак


Двата зеленчука се грижат отлично за доброто състояние на кожата ви, защото съдържат фитонутриенти, които осигуряват допълнителна защита от ултравиолетовите лъчи на слънцето. Спанакът съдържа съставки полезни, както за здравето, така и за съхраняването на отлична кожа. Богат е на бета-каротин и лутеин, които подобряват еластичността на кожата. Кейл е растение от рода на зелето и не случайно се счита за суперхрана. Съдържа много малко калории, нула мазнини и много фибри. Изключително полезен е за храносмилателната система. Богат на витамини, фолиева киселина, магнезий и шампион по съдържание на желязо. Точно поради тази причина си е спечелил и прякора "новото говеждо”. Стремете се от тези два сурови зеленчука да ядете около 3 чаши на седмица.

1551543Thinkstock/Guliver

2. Орехи и шамфъстък

Изключително богат източник са на витамин В и Е, които предпазват клетките от увреждане. Витамин Е е мощен антиоксидант, който се бори със свободните радикали и определено предпазва кожата от преждевременно стареене. Шамфъстъкът има удивителни свойства върху организма, сърдечно-съдовата система и значително намалява възпалителните процеси на организма. Според последните проучвания има удивителна роля и върху запазване младостта и еластичността на кожата. Орехите са изключително полезни за здравето и съхраняването на красотата на кожата, косата и ноктите. Богати са на омега 3 мастни киселини и съдържат хранителни вещества, които помагат за зарастването на различни белези, както и за премахване на пигментацията по кожата.

1551549inm.com

3. Ягоди и цитрусови плодове

Богати на антиоксиданти, които противодействат на застаряването на кожата. Полезни със съдържанието на фибри и витамини, които подпомагат пречистването на тялото от токсините. Цитрусовите плодове увеличават производството на колаген, което подобрява мекотата, еластичността и младостта на кожата. Ягодите са сред плодовете шампиони, които се грижат за отличната ви фигура, доброто здраве и съхраняването на красива и блестяща кожа. Богати са на магнезий, мед, йод и огромно количество витамин С.

1551544Thinkstock/Guliver

Ябълки

Навярно знаете, че ябълките са едни от най-полезните плодове. Изключително подходящи за избелване на зъбите, но също така и за поддържане на кожата в отлично състояние. Съдържат витамини А, В, С и D. По-интересното в случая е, че  количеството на витамин А и D ускорява подмладяването на кожата чрез епитализиране на повърхностния слой с нови и свежи епителни клетки. Витамин С е един от най-капризните витамини в ябълката, който е в най-голямо количеството в обелката. Ябълките са богати и на мед, който подпомага производството на меланин, който от своя страна работи като естествена защита срещу слънцето.

1551542Красимира Динева/FitWell.bg

Бадемово мляко

Бадемовото мляко е не само вкусно, но и изключително полезно за кожата ви. Също така поддържа здравината на костите и зъбите, грижи се за сърцето и запазва блясъка на кожата, благодарение на съдържащите се в него витамини и антиоксиданти. Освен това и той като останалите храни в предложения списък, предпазва кожата от вредното влияние на слънцето като запазва нейната красота благодарение на съдържанието на мед, както и минерала манган. Заменете прясното краве мляко с това изключително полезно ядково мляко, което ще ви носи наслада, здраве и красота всеки ден.

1551545foter.com

Независимо какъв хранителен режим следвате се опитайте да включите всички тези полезни суперхрани в ежедневното си меню, за да се радвате на сияйна кожа, отлично здраве и вечна младост.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април