Тиквички на фурна

С вкус и аромат на лято!
Тиквички на фурна

Кой не обича пържени тиквички с кисело мляко, чесън и копър?
Мисля, че са малцина хората, които ще споделят, че предпочитат тиквичките приготвени на фурна пред пържените! И аз съм един от тях.

Предлагам ви рецепта за тиквички печени на фурна, които с нищо не отстъпват на вкус и аромат на пържените, но определено са по-полезни и със значително по-малко мазнина.

Необходими продукти за 4 порции:

1555626inm.com

5 средно големи тиквички
2 супени лъжици кокосово масло, зехтин
50 грама царевично пълнозърнесто брашно
хималайска сол на вкус

Преди да пристъпите към приготвянето на тиквичките сложете 50-те грама царевично брашно да се препече в сух тиган за няколко минути, като бъкате непрекъснато. След като брашното вече е придобил лек златист загар го снемете от котлона. Измийте и нарежете на тънки кръгчета тиквичките. Сложете ги в голяма купа и прибавете към тях мазнината и хималайската сол, след което внимателно ги объркайте, така че всички да са еднакво подправени. Добавете на финала брашното като го разпределите равномерно по всички тиквички. В голяма тава сложете хартия за печене, върху която подредете тиквичките. Печете на предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути. Ако печката ви разполага с вентилатор намалете градусите на 160-180 и използвайте вентилатор.

Сервирайте с ядково или краве кисело мляко с копър и чесън!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април