Ужас - лятно акне и петна!

Как да се справим с тях?
Ужас - лятно акне и петна!

Лято е, топло е и вече сте в така мечтаната отпуска. Навярно мнозина от вас са на море, но с ужас установявате, че с всеки изминал ден кожата ви се покрива от неприятно и мазно акне и петна по лицето. Изпадате в паника и се чудите, с какво да се намажете, за да престане този кошмар, в който се намирате!

Първо "Спокойствие и само спокойствие”, както казва Карлсон, който живее на покрива! Не е нужно да изпробвате най-различни варианти препоръчани ви от фармацевта в близката аптека, защото по-голяма част от предложените от тях козметични продукти ще изсушат допълнително кожата ви и второ ще засилят така или иначе получените петна от слънцето. С тях можете да третирате локално само пъпката, но полза от това няма да има, ако не се почисти пъпката от съдържащия се в нея секрет.

Как да се справите с акнето и петната?

Ще се ви дам няколко практични съвета, които ще овладеят проблема и най-вече няма да ви позволят да получите инфекции на кожата.

1551151Thinkstock/Guliver

Почистете кожата си

Почистването на кожата можете да го извършите в козметичен салон, но е желателно да имате доверие на козметика или дерматолога, защото в противен случай рискувате да задълбочите проблема си, ако попаднете на новобранец. Почистването можете да извършите и сами с няколко прости домашни рецепти, които ще откриете ТУК. Също така можете сами да си направите почистването като в козметичен салон, следвайки тези простички стъпки:

Необходими продукти:

2 броя медицински ръкавици
2 броя чисти памучни носни кърпи изгладени с ютия или няколко броя кухненско руло
Розова вода
1 брой сулфатиацол закупен от аптека
Памучни тампони

Първо е необходимо да почистите лицето си от всякакъв грим или крем за лице. След което трябва да напарите добре кожата на лицето си или засегнатия участък. Това можете да постигнете, ако в дълбок съд сложите вода, сода бикарбонат и малко лайка. В момента, в който започне водата да ври изложете лицето си на парата за около 6-7 минути, за да се отворят хубаво порите на лицето ви. След което подсушете кожата си и сложете ръкавиците, вземете памучните кърпи и започнете внимателно да изстисквате пъпка по пъпка - като е необходимо да се стремите първо да не наранявате кожата около пъпката и второ тя трябва да е изключително добре изстискана до кръв без да остава още гной или лимфна течност. След като приключите с помощта на памучен тампон дезинфекцирайте лицето първоначално с розова вода, след което на разранените участъци втрийте в кожата сулфатиацол. Останете с него в рамките на 15 минути. След което нанесете подхранваща домашна маска за суха и чувствителна кожа, която можете да си приготвите и сами вкъщи.

1551293Thinkstock/Guliver

Изключително важно е да не предприемате избелващи процедури за петната, тъй като ефекта от тях ще е обратен на очакванията ви, тъй като слънцето през лятото е твърде силно и след повторно излагане на слънчеви лъчи петната ще се засилят. Тези процедури с домашни маски можете да направите след като се върнете от почивка!

На първо време, за да избегнете новата поява на петна е важно:

- Да не нанасяте слънцезащитни кремове на лицето – те засилват петната, вместо да ви предпазват от тях (изпитано и доказано).
- Използвайте натурална слънцезащита с натурални био масла. Те ще ви осигурят значително по-добра защита.
- Не излагайте на пряко слънце лицето си. Ползвайте очила и шапка.

И не на последно място – почиствайте редовно лицето си с продукти, които са с неутрално pH. Освен розовата вода и содата за хляб е подходящо средство за почистване на лицето. Содата за хляб освен всичко друго ще направи здравословен пилинг на кожата на лицето ви, но не търкайте с нея твърде ожесточено. След което обезателно измийте със студена вода за свиване на порите и хидратирайте с кисело мляко.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април